Doetinchem, Nederland
+31 647 029 620
natasja@blitz-coaching.nl

SOS Kinderen & Emoties

SOS Kinderen & Emoties

Wil je tips en handvatten als het gaat om kinderen en emoties? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Deze workshop is erg geschikt voor ouders en verzorgers, maar ook voor leerkrachten, coaches, medewerkers van kinderdagverblijven en gastouders.

Neem contact op voor workshop op locatie instellingen en instanties

Aanvraagformulier Instellingen en Instanties

Waarom de workshop SOS kinderen en emoties óók voor professionals zo waardevol is:

Deze workshop is heel concreet en erg praktisch. Iedereen kan er voor zichzelf weer nieuwe dingen uithalen. Er wordt op een hele concrete manier dieper ingegaan op de emoties van kinderen en de functies hiervan.

De deelnemers reflecteren op hun eigen emoties en wat dit doet in de interactie met het kind. De toevoeging die deze workshop zal geven is nieuwe, verrassende inzichten en het vinden van concrete handvatten. Hiermee kunnen de deelnemers een belangrijke bijdrage leveren in de ontwikkeling van hun kind(eren) en het mooiste ervan is dat ze er meteen mee aan de slag kunnen!

Introductie workshop SOS kinderen en emoties

Deze workshop is zeer geschikt voor studiedagen, scholing en ouderavonden! Voor scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureau’s en andere instellingen die werken met kinderen maak ik graag een vrijblijvende offerte. Tevens is deze geschikt voor ouders van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar.

Je zult aan het einde van de introductieworkshop o.a. de volgende dingen hebben geleerd:
> Wat de functies van de basisemoties; bang, boos, bedroefd zijn en hoe je hieraan positief kunt bijdragen.
> Hoe je kinderen kunt helpen bij het herkennen, erkennen en leren omgaan met de (hevige) emoties.
> Hoe je ruimte kunt leren geven aan de (hevige) emoties van kinderen en tevens duidelijke grenzen kan blijven stellen aan hun gedrag.

>> Introductieworkshop <<
Zaterdag 29 augustus
Inloop om 9.45 uur
Start om 10.00 uur tot 12.00 /12.30 uur

Huiskamerworkshop

Voor deze introductie workshop kom ik naar jullie toe. Samen met vrienden, familie of bekenden aan de keuken tafel of gezellig op de bank. Als gastvrouw of gastheer van deze introductieworkshop zorgt je zelf voor minimaal 5 deelnemers.

Aan het einde van deze workshop heb je een beter beeld van het belang van de emoties bij kinderen, waardoor je meer geduld en begrip gaat krijgen. Je krijgt veel praktische ideeën hoe je met je kind(eren) hiermee aan de slag kunt gaan. Thuis of op je werk kun direct aan de slag met de concrete tips, die jou en de kinderen heel veel mooie dingen gaan brengen.

Deze waardevolle huiskamerworkshop is 19,50 euro per persoon en voor de gastvrouw/ gastheer is dit gratis. Inclusief een hand- out en een leuk presentje aan het einde van de workshop voor alle deelnemers.

Binnen de straal van 10 km zijn de reiskosten gratis, daarna vraag ik een vergoeding van 0,25 cent per km, hierbij gebruik ik als bron de routeplanner van de ANWB.

3-delige workshop SOS kinderen en emoties

In drie bijeenkomsten van ca. 2,5 uur bied ik je volop handvatten hoe je om kunt gaan met de ´moeilijkste´ basis- emoties van kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderen zitten vol emoties en deze emoties hebben invloed op hun gedrag. Helaas is dat gedrag niet altijd het gedrag wat je zou wensen. Echter is het wel van belang om deze emoties serieus te nemen, maar hevige emoties te kunnen begrenzen. Emoties zijn immers een goede graadmeter. Ze vertellen ons hoe het met ons gaat en of bijvoorbeeld dat onze grens (bijna) bereikt is.

We gaan dieper in op de emoties: ‘Boos, Bang en Bedroefd.’
Het is een verdieping op de introductieworkshop, echter je hoeft deze niet gevolgd te hebben om te kunnen deelnemen aan deze 3-delige workshop!

3-delige workshop SOS peuters en emoties

In deze drie bijeenkomsten van ca. 2,5 uur bied ik je volop handvatten hoe je om kunt gaan met de ‘moeilijkste´ basis- emoties van kinderen tot 4 jaar.

We gaan dieper in op de emoties: ‘Boos, Bang en Bedroefd.’ Omdat een peuter een totaal andere ontwikkeling doormaakt dan oudere kinderen, is er voor ouders en professionals met kinderen in deze leeftijdsgroep een speciale workshop ontwikkelt.

Peuters vragen andere vaardigheden van jou als opvoeder. Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in deze lastige, maar vooral ook heel waardevolle periode. Je leert om te gaan met de emoties van de peuter en ze te begeleiden in het leerproces van (hevige) emoties.

Je zult meer inzicht krijgen in het belang van de emoties en hoe je de peuter kunt helpen bij het herkennen en erkennen van de emoties.

Workshop data

3-delige workshop in 2022 (Optie reeks 1)

zaterdag 26 maart: boos
zaterdag 9 april: bang
zaterdag 23 april: bedroefd

Inloop om 9.45 uur
Start om 10.00 uur tot 12.00 /12.30 uur.

3-delige workshop 2022 (optie reeks 2)

zaterdag 14 mei: boos
zaterdag 4 juni: bang
zaterdag 18 juni: bedroefd

Inloop om 9.45 uur
Start om 10.00 uur tot 12.00 /12.30 uur.

Workshop prijzen

Graag heet ik je welkom bij deze workshop. Als individu betaal je een vaste prijs. Wil je dat ik de cursus kom geven op een instelling zoals school of kinderdagverblijf? Neem dan even contact op voor een offerte op maat.

INTRO Individu

€ 19.50

prijs per persoon

  • INTRODUCTIE WORKSHOP
  • Inclusief hapje & drankje
  • Inclusief cursusmateriaal
  • Inclusief BTW
AANMELDEN
3-DELIG Individu

€ 130

prijs per persoon

  • 3 DELIGE WORKSHOP
  • Inclusief hapje & drankje
  • Inclusief cursusmateriaal
  • Inclusief BTW
AANMELDEN
Instellingen

op maat

neem contact op met mij

MEER INFO