Doetinchem, Nederland
+31 647 029 620
natasja@blitz-coaching.nl

Rouw & Verlies

Rouw en verlies bij kinderen

Wil je tips en handvatten als het gaat om het bespreekbaar maken van het onderwerp ‘dood’ en verlies van een dierbare? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Deze workshop is erg geschikt voor ouders en verzorgers, maar ook voor leerkrachten, coaches, medewerkers van kinderdagverblijven en gastouders.

Doelstelling van de preventieve workshop:

Tijdens deze preventieve workshop leer je hoe je jezelf en je kind(eren) voor kunt bereiden op dat wat onvermijdelijk komen gaat. Het is goed om als ouder, verzorger, leerkracht, begeleider of coach inzicht te hebben hoe kinderen het concept dood(gaan) zien en kunnen ervaren.

De dood is een moeilijk onderwerp. De meeste mensen praten er liever niet over, maar het is goed om stil te staan bij dit onderwerp en je voor te bereiden op wat (ooit) gaat komen. Deze workshop helpt mee aan meer kennis en openheid.

Na het volgen van deze training heb je handvatten voor het bespreekbaar maken van dit onderwerp en ruimte te maken voor een kind in een rouwproces. Op deze manier leer je, hoe je je kind kunt begeleiden in wat het betekent als iets of iemand dood gaat. Dit alles zal bijdrage aan een beter verwerkingsproces voor jou en (je) kinderen.

Deze interactieve preventieve workshop is zeer geschikt voor studiedagen, scholing en ouderavonden! Voor scholen, kinderdagverblijven, gastouder-bureau’s en andere instellingen die werken met kinderen maak ik graag een vrijblijvende offerte.

Aanvraagformulier Instellingen en Instanties

Basisworkshop

Wat aan bod komt tijdens de basisworkshop (ca. 1,5u):
Je ervaart daarnaast een aantal activiteiten die je samen met een kind kunt doen, die kunnen bijdragen aan het verwerkingsproces.

> Functie van emoties als verdriet en boosheid.
> Inzicht te hebben in het concept dood zoals kinderen het zien.
> Inzicht in een rouwproces bij kinderen.
> Manieren hoe je een kind kunt begeleiden in wat het betekent als iets of iemand dood gaat.
> Creatieve ideeën om samen met het kind / de klas te doen t.a.v. een tastbare herinnering te behouden.

Wil je nog dieper ingaan op het rouwproces bij kinderen, de fases van rouwverwerking en wat je kunt doen als ouder, leerkracht of begeleider, dan is deze vervolg workshop echt iets voor jou!

De volgende punten komen o.a. aan bod tijdens deze vervolg workshop (ca. 2u) :
> Hoe je een kind kunt betrekken bij het verlies van een dierbare.
> De fases van rouwverwerking.
> Het rouwproces bij kinderen tijdens de verschillende leeftijden.
> Het belang van goed verwerken.
> Je ervaart een aantal activiteiten die je samen met je kind kunt doen, die kunnen bijdragen aan het verwerkingsproces.

> Het tarief voor de basisworkshop is 19,50 euro per persoon inclusief koffie of thee en iets lekkers.*
> Het tarief voor de basisworkshop & vervolgworkshop is slechts 45 euro per persoon, inclusief een hand-out, koffie of thee en iets lekkers & een leuke attentie!*
*Workshops gaan door bij aanmelding van minimaal 6 personen. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Workshop prijzen

Graag heet ik je welkom bij deze workshop. Als individu betaal je een vaste prijs. Wil je dat ik de curus kom geven op een instelling zoals school of kinderdagverblijf? Neem dan even contact op voor een offerte op maat!

instellingen

Op aanvraag

  • Neem contact met me op
Meer info