Doetinchem, Nederland
+31 647 029 620
natasja@blitz-coaching.nl

Over Natasja

Natasja van Rijn

Een paar woorden over mij

Mijn naam is Natasja van Rijn, een trotse moeder van twee lieve kinderen; Luca & Jenthe. We wonen in Doetinchem samen met mijn vriend, onze hond Blitz en poes Snoef. Al meer dan 10 jaar ben ik werkzaam in het basisonderwijs als juf. Ik geniet van de kinderen en de ontwikkelingen die ze doormaken. Regelmatig, zie ik echter dat kinderen emotioneel niet lekker in hun vel zitten. Als leerkracht voor een volle groep met kinderen, lukte het mij niet altijd om deze kinderen de aandacht geven die ik wilde geven. Vanuit daar groeide het idee om kindercoach te worden.

Voordat ik naar Doetinchem verhuisde, woonde ik samen met de vader van Luca en Jenthe. Hij overleed echter onverwacht in februari 2017. Mijn leven stond vanaf die bewuste dag helemaal op z’n kop. Een rouwproces volgde…. maar wat ik heel bijzonder heb ervaren, is dat ik juist in deze periode veel kracht heb gevoeld. Ik moest van mezelf doorgaan en meer dan ooit alles uit het leven gaan halen wat erin zit. Niet vasthouden aan wat er niet (meer) is, maar juist mooie herinneringen koesteren en genieten van de mooie (kleine) dingen in het leven. In de periode die volgde leerde ik steeds meer te genieten van de kleine dingen en ging ik bewuster leven, ook al stond deze emotionele periode in het teken van de mooie herinneringen levend houden voor mijn kinderen.

Een aantal maanden na mijn verhuizing zag ik een vraag in een magazine: ‘waar zou je het meeste spijt van hebben, als je nu zou komen te overlijden’. Deze vraag bracht mij letterlijk beweging. Ik besefte mij namelijk dat ik heel graag verder wilde met het coachen van kinderen en volwassenen. Ik ging de transformatie coaching opleiding doen. Hier voelde ik dat ik meer van betekenis wil zijn voor volwassen en kinderen in periodes van rouw en verlies. Dat ik hen wil ondersteunen in deze moeilijke tijd, om er samen met hen voor te zorgen dat ze de toekomst weer hoopvol in kunnen gaan. Zorgen dat ze op een, bij hun eigen, passende manier om kunnen gaan met het verlies van een dierbare. Dat ze mooie herinneringen kunnen vastleggen en hun kracht (her)vinden om door te gaan en weer positief naar de toekomst kunnen kijken. Ik volgde bij Prevent Coach de training: ‘omgaan met rouw en verlies bij kinderen.’ Vanuit hier ontstond de workshop:
omgaan met rouw en verlies bij kinderen

In de periode nadat ik had besloten om mijn eigen bedrijf in coachen te gaan starten, kwam ik opnieuw in contact met Susan van Asten, oprichtster van SOS kinderen en emoties. Bij haar had ik jaren geleden de training ‘SOS kinderen en emoties, ruimte geven aan emoties en grenzen geven aan gedrag’ gevolgd. En dat paste meer dan ooit helemaal in het plaatje. Het volgen van deze training is voor mij altijd een grote meerwaarde geweest in de opvoeding van mijn kinderen, maar ook als leerkracht heb ik hier vaak iets aan gehad. Ik besloot om nogmaals deze training te volgen en vanaf heden aanbieder te worden van deze prachtige workshops.
Geweldig, dat ik op deze wijze meer leerkrachten, begeleiders van kinderen en ouders praktische handvatten mag geven m.b.t. het omgaan van de (hevige) basis emoties; bang, boos en bedroefd.

Dat ik in de periode na het overlijden van mijn man meer ben gaan leren genieten van de kleine dingen, kwam vooral doordat ik echt besefte dat je niet weet hoeveel dagen je gegeven zijn. Daarom wil ik graag alles eruit halen wat erin zit. Deze ervaring maakte het dat ik de workshop ‘een gelukkig(er) leven’ ontwikkelde. Geïnspireerd door de verschillende cursussen, workshops en opleidingen die ik heb gevolgd, zul je aan het einde van deze workshop met veel praktische tools en nieuwe energie huiswaarts gaan!

Vanwaar de naam Blitz-coaching?
Nadat we waren verhuisd naar Doetinchem, kregen wij onze hond Blitz in ons midden. Blitz is niet alleen een lieve hond, maar hij is ook heel erg betrouwbaar, toegewijd, liefdevol, leerzaam en speels. De naam Blitz betekent voor mij; durven te stralen!
Dit is waar ik voor wil staan; ik wil jou weer laten stralen, vanuit vertrouwen en aandacht in jouw eigen kracht!
Ik hoop je snel te mogen ontmoeten, zodat we samen een mooie & positieve ontwikkeling gaan doormaken!

Veel liefs,
Natasja